About – Zašto?

words-12

  • Zašto bi neko, poželeo da čita bilo šta, što se nalazi na ovim stranicama?
  • Odakle potiče i koliko će trajate moja motivacija da pišem?


           Informacije i viđenja koja su ovde iznešena, do sada nije bilo moguće pronaći u ovom obliku i jezicima koje bi razumeo neko, ko sada ovo čita. Iako mi se čini da smo preplavljeni rečima, sve je teže pronaći sadržaje , koji nisu komercijalno usmereni i koji ne pokušavaju da naprave još veću buku. Čini mi se da današnja ekonomija i sistemi vrednosti suviše dugo pokušavaju da nametnu svoje standarde, po kojima bi trebali da se menjamo , da budemo bolji, veći, lepši, pametniji, drugačiji, bogatij, nasmejaniji, našminkaniji, mekši, komunikativniji, bolji  ….
Ja ću pokušati da objasnim : Zašto smo ovakvi kakvi jesmo , baš upravo sada SAVRŠENI …


           Ne tako davno, otac “ nedovršenih rečenica“ , Nathaniel Branden, počinjao je svoja predavanja rečenicom : 

“ Niko ne dolazi (da vas spase) „

         Možda mu je namera bila da objasni , da smo mi i samo mi sami, jedini zaduženi za svoje stanje i svoj život . Možda mu je namera bila da pokrene u nama tu moć i mudrost koju svi posedujemo, a možda je samo želeo da kaže da nas svi ostali zbunjuju i da je njihova mudrost, krojena za njih…? 
Na jednom od tih predavanja, ustao je jedan od studenata i rekao doktoru da to nije tačno , jer je eto on, ipak došao 🙂 i da ipak nije tačno da niko ne dolazi … Na to pitanje, koje kao da je oduvek očekivao, doktor je odgovorio : 

“ Ja sam tu samo da vam kažem da niko ne dolazi“

           I nimalo nalik Nathaniel Brandenu ;), ako budete čitali ove blogove, opušteno i površno, sa namerom da se zabavite, moći ćete da povećate drastično svoj nivo zadoljovstva, da shvatite prirodu ljudskog iskustva, da popravite i osnujete nove i radosnije odnose sa ljudima, i da izazovete Čak Norisa 🙂 i sve to uz popriličnu dozu opuštenosti i unutrašnjeg blaženstva … To mogu da vam obećam …jedino ne znam kada, ali znam da će se sigurno  isplatiti .

Radosni mi bili 

Vaš Nepoznati hedonista